Telefon: +36304511232

Technikai gipszkarton megoldások

 

 

Tűzgátló falak

A tűzvédelem az emberi élet és a vagyon védelmének érdekében a mai építészet egyik legfontosabb követelménye.

Ennek megfelelően egyre szigorúbb szabályozással kell szembenézni, akár aktív, akár passzív tűzvédelemről van szó. Utóbbi területen igen nagy szerepet vállalnak az épületszerkezetek, ezen belül is talán nem túlzás azt állítani, hogy a gipszes szerelt rendszerek élenjárók.


Miért olyan hatékony a tűzvédelemben a gipsz

A tiszta gipsz (CaSO42H2O) közel 21% kémiailag kristályos formában kötött vizet, valamint 79% kalcium-szulfátot (CaSO4) tartalmaz. Utóbbi 1200˚C hőmérséklet alatt megőrzi tulajdonságait. Amikor a gipsz alapú építőlemezekkel készült szerkezetet vagy a gipszes vakolatot tűzhatás éri, a kémiailag kötött víz vízgőz formájában fokozatosan távozik. Ha a magas hőmérséklet elég sokáig fennmarad, végül a kristályos formában kötött víz teljes mennyisége elpárolog. A gipsz hő segítségével történő dehidrálásának folyamatát „kalcinálásnak” nevezzük. Ez a folyamat általános használat során is végbemegy, ha az építőlemezt vagy a gipszes vakolattal, gletteléssel ellátott felületet 49˚C feletti állandó hőmérsékletnek tesszük ki. A kalcinálódás a tűznek kitett felületen kezdődik, majd fokozatosan a lap teljes keresztmetszetén bekövetkezik. A tűznek kitett felületen kialakuló kalcinált gipszréteg a még kalcinálatlan réteghez tapad, ezzel gátolja a kalcinálódás folyamatát. A folyamat ezért a kalcinált réteg vastagodásával egyre inkább lelassul. Miközben a folyamat halad, a kalcinálódás síkja mögötti hőmérséklet alig haladja meg a víz forráspontjának hőmérsékletét (100˚C). Következésképpen, amíg a kémiailag kötött víz teljes mennyisége el nem távozik, a védett oldalon lévő szerkezet hőmérséklete nem emelkedik 100˚C fölé. Ez a hőmérséklet viszont jóval alacsonyabb, mint az épületekben használt anyagok döntő többségének gyulladási hőmérséklete, és lényegesen alacsonyabb a tartószerkezeti elemek esetében kritikus hőmérsékleténél. Miután a gipszrétegben teljesen végbement a kalcinálódás, az ott maradt anyag (kalcium-szulfát) továbbra is szigetelőrétegként szolgál, amíg egyben van.

 

Kapcsolat:

Korsós Tibor EV.

Kivitelezői.Eng. : 12B18742

6332 Úszod Árpád u 40

 +36304511232

 info (@) gipszkartonszer.hu

 1609675585web.k

Kik vagyunk?

Egyszerűen fogalmazva, egy csapat összefogott szakmunkás sok éves tapasztalattal a világ több részéből begyűjtött technológiai ismeretekkel, amik közül jó néhány még új módszernek számít ma is hazai vizeken. Az amerikai faszerkezettől a Német fémprofilos megoldásokig, a tűz, hang, víz és hő szigetelő rendszerek megfelelő beépítésig mi vagyunk az Ön professzionális szárazépítője. -A gyors, precíz, és tiszta munka nem csak a tapasztalt szakemberből áll, de a felszereltség is legalább annyira fontos. Modern gépek és a szakmai tudás párosítása eredményez pontos feladat elvégzést. -A hibásan, nem szakemberek által kivitelezett munkák újra építése több problémát is okozhat. Egy először gyanúsan kedvezőnek tűnő ajánlat, sok esetben elrontott projekthez vezet, ami több időt, több anyagi vonzatot jelent a megrendelőnek. Ne vesztegesse pénzét és idejét! Hívjon szakembert.

 

 

Szolgáltatásaink

 • Gipszkarton szerelés

 • Gipszkarton led plafonokok
 • Gipszkarton design felületek
 • Álmennyezet építés
 • Előtétfal  szerelés
 • Válaszfal építés
 • Gipszelés

 • Festés

 • Javítási munkálatok

 • Tűz és víz károk rekonstrukciója

   

UA-127399201-3
Ez a webhely sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához.
ok